Expoziție de pictură și grafică ”Harta, ca operă de artă”

Expoziția de pictură și grafică „Harta – ca operă de artă” este o invitație, pentru cei pasionați de artă și geografie, la Colegiul Național „Unirea”, sâmbătă, 10 iunie, începând cu ora 10.

Această expoziție este rodul activităților desfășurate în cadrul proiectului educațional omonim, având ca parteneri unități școlare liceale din Focșani:

Colegiul Național „Unirea” (profesori coordonatori: Răzvan Săcrieru și Giuglea Roliana),
Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” (profesori coordonatori: Laura Dumitru, Ștefan Dumitru și Diana Tăicuțu), Liceul Pedagogic „Spiru Haret” (profesori coordonatori: Dănuț Săcrieru și Gabriela Arghirescu).

Expoziția exprimă dimensiunea artistică a celei de-a doua ediții a Simpozionului-concurs „Simion Mehedinți”.

Obiectivele specifice ale proiectului „Harta – ca operă de artă” sunt: documentarea asupra evoluției tehnicilor cartografice din perspectivă științifică și artistică; prezentarea în formă artistică a aspectelor definitorii ale unei hărți; explicarea unor componente ale realității investigate prin utilizarea limbajului științific și artistic etc.

Proiectul a cuprins mai multe etape: identificarea unei lucrări cartografice model; realizarea compozițiilor plastice pe tematica dată; selectarea și expunerea compozițiilor plastice în cadrul Simpozionului concurs.

Această expoziție își propune să deschidă noi orizonturi de cunoaștere și să diversifice mijloacele de exprimare ale mesajului artistic alături de cultivarea ideilor prin secțiunea „eseu” a concursului și prin dobândirea de noi cunoștințe în cadrul secțiunii teoretice a acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE