Exerciţiu tactic de intervenţie pe timp de zi la stingerea unui incendiu izbucnit la Liceul Pedagogic

În data de 05.03.2010, începând cu ora 10.30 Detaşamentul de Pompieri Focşani a desfăşurat un exerciţiu tactic de intervenţie pe timp de zi la stingerea unui incendiu izbucnit la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din municipiul Focşani cu tema „Stingerea incendiilor la unităţi de învăţământ”. În principal exerciţiul a urmărit :

* verificarea modului de acţiune în situaţii de urgenţă a personalului din obiectiv;
* antrenarea tuturor forţelor participante la exerciţiu în situaţii de urgenţă şi realizarea cooperării pentru îndeplinirea misiunii într-o concepţie unitară.

În timpul desfăşurării orelor de curs s-a simulat izbucnirea unui incendiu la laboratorul de informatică cu pericol de propagare la celelalte săli de curs. Personalul din cadrul obiectivului cu atribuţii pe linie de situaţii de urgenţă a luat primele măsuri pentru evacuarea persoanelor din obiectiv (cadre didactice, elevi şi personal auxiliar) concomitent cu localizarea/lichidarea incendiului cu mijloacele de primă intervenţie din dotare, întreruperea alimentării cu energie electrică şi anunţarea producerii incendiului prin intermediul numărului unic de urgenţă 112.

În urma solicitării primite prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 s-au deplasat la faţa locului 6 autospeciale din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani astfel : 4 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 1 autospecială pentru descarcerare şi 1 ambulanţă SMURD.

În urma prezenţei efectuate de cadrele didactice s-a constatat lipsa unui elev. Pompierii militari au intervenit pentru căutarea şi salvarea persoanei surprinse de incendiu, acordarea primului ajutor victimei intoxicate cu monoxid de carbon şi transportarea acesteia la Spitalul judeţean „Sf. Pantelimon”Focşani, concomitent cu localizarea şi lichidarea incendiului.

Exerciţiul s-a desfăşurat în conformitate cu operaţiunile specifice de intervenţie, fără a exista probleme deosebite. În urma evaluării s-a constatat că personalul din obiectiv cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă cunoaşte sarcinile ce îi revin pe această linie, iar evacuarea s-a realizat conform planurilor întocmite la nivelul obiectivului, fiind respectate atât locul de adunare cât şi baremele de timp stabilite.

Informatii primite de la Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al ISU Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE