Eroii Primului Război Mondial, comemoraţi la 98 de ani de la bătălia de la Mărăşeşti

Martirii Primului Război Modial vor fi comemoraţi joi, 6 august 2015, la Monumentul Eroilor din centrul oraşului Panciu, la împlinirea a 98 de ani de la bătălia de la Mărăşeşti, din 6 august 1917.
Cu acest prilej, Primăria Oraşului Panciu va organiza, începând cu ora 7.30, ceremonialul depunerii de coroane de flori pentru ostaşii căzuţi la datorie.

La eveniment vor lua parte oficialităţi locale, reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război – Filiala Panciu, precum şi participanţii la cea de-a V-a ediţie Maratonului „Pe aici nu se trece!“, organizat de către Asociaţia Română pentru Propagandă şi Istorie Aeronautică (ARPIA) Filiala Focşani, în parteneriat cu ARPIA – structura centrală, Ro Club Maraton, Direcţia pentru Tineret şi Sport Vrancea, Comitetul Olimpic Sportiv Roman şi Clubul Sportiv Eco Alpin.

Competiția are ca scop promovarea alergării pentru sănătate în rândul tinerilor și educarea acestora pentru cunoașterea Istoriei României și este dedicată eroilor care au căzut în luptele din Primul Razboi Mondial. Maratonul se va desfăşura pe traseul Mărășești-Tișița-Panciu-Străoane-Varnița-Mărăști-Răcoasa-Soveja.

De asemenea, joi, 6 august 2015, la invitația președintelui Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, o delegaţie a oraşului Panciu, condusă de primarul Iulian Nica, va participa şi la manifestările comemorative organizate de administraţia judeţeană la Mausoleul din Mărăşeşti, unde va depune o coroană de flori în cinstea eroilor neamului.

Biroul de Presă al Primăriei Oraşului Panciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE