”Eminescu jurnalistul”, la Casa de Cultură din Odobeşti

Casa de Cultură “Constantin C. Giurescu” din Odobeşti vă invită joi 15 ianuarie 2015 la Ziua Culturii Române. Fiind în primul rând ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, manifestarea va încerca să scoată în evidență anumite laturi ale personalității, operei și preocupărilor acestuia.

Pentru că trăim într-o perioadă în care vocile societății civile sunt din ce în ce mai puțin auzite, organizatorii vor prezenta invitaților pe ”Eminescu jurnalistul” care, cu riscul vieții, din dragoste pentru limba și neamul său, și-a pus efortul și talentul în slujba presei libere la ziarul ”Timpul”.

Eminescu jurnalistul

Întrucât la sfârșitul anului trecut, a fost retipărită ”Darea de seamă” pe anul 1913 a Casei de Citire pentru popor ”Cetatea Crăciuna” din Odobești, așa cum se numea acum un veac Biblioteca, în cadrul manifestării va fi povestită geneza acestei instituții de cultură din localitate, înființată în ianuarie 1910. Evenimentul se va desfășura în parteneriat cu Liceul Teoretic ”Duiliu Zamfirescu„ și Liceul Tehnologic din localitate.

Scrie un comentariu

STIRI LIVE