Elevii din Pufești au vizitat colecția de mașini a lui Ion Țiriac și Academia de Pilotaj a lui Titi Aur

O excursie de excepție, așa cum reprezentanții Școlii din Pufești i-a obișnuit pe elevii ce învață la unitățile școlare din această comună. Dacă în trecut elevii au vizitat Palatul Parlamentului, Radio Iași, Stadionul Național, Aeroportul Otopeni, Televiziunea Română, de 1 iunie copiii pufeșteni au avut o altă mare bucurie. Au vizitat Academia de pilotaj a campionului de rally Titi Aur și colecția de automobile a cunoscutului fost tenismen Ion Țiriac. Componenta vizitei la Academia Titi Aur a fost una axată pe educația rutieră, elevii au putut vedea în laboratoarele speciale, la simulatoare, consecințele unor accidente. La Țiriac collection, au admirat cele 150 de automobile de colecție: de la cele vechi până la cele luxoase, realizând o incursiune în istoria automobilului. Excursia a continuat cu o relaxare în parcul Palatului Mogoșoaia.

La grupul elevilor din Pufești s-a alăturat și un grup de 10 copii cu o situație materială precară, a căror excursie a fost sprijinită de Rotary club Vrancea, prin prof. dr. Carmen Ion.

Dacă elevii din Pufești s-au întors acasă, reprezentantul instituției, directorul prof.dr. Nicolae Damian a rămas în București pentru Congresul Societății de Geografie din România alături de cei 150 de reprezentanți din toată țara. Dintre aceștia, joi 1 iunie, un grup de 59 de geografi s-au întâlnit la o sesiune aniversară la Biblioteca universitară cu Alteța sa Regală, Principele Radu. La întalnirea cu Principele Radu au fost și vrâncenii conf. univ. dr. Costică Neagu și prof. dr. Alexandra Tătaru.

Pentru elevii noștri au fost clipe de neuitat. Directorul Damian se implică în educația copiilor și prin activități extrașcolare, fiind sprijinit permanent de colegii săi. De fapt, a știut să formeze o echipă și să traseze o direcție asupra elevilor pe componenta educativă nonformală„, a declarat prof. Mariana Bogdan de la Școala Gimnazială Pufești.

Scrie un comentariu

STIRI LIVE