Elevi vrânceni, premiați la București și calificați la faza mondială de robotică din India

elevi robotica infoEchipa „Memento 21” formată din elevii Lupu Marian-Cosmin, de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” şi Holban Cezar Ştefănel, de la Colegiul Economic, pregătită de prof. ing. Agache Săndel a luat Premiul I, la Categoria Standard III (categorie pentru High School – liceu) la faza naţională a World Robot Olympiad România 2016, desfăşurată Sâmbătă 11 Iunie la Bucureşti şi este singura echipă de la acestă categorie care a primit dreptul de a reprezenta România la faza mondială a acestei competiţii care se va desfăşura în India în toamna acestui an.

Pe lângă elevii cu Premiul I, au mai luat premii următorii elevi:
Premiul III, faza naţională, la Categoria Standard III
Burduşa Andrei-Iulian C.N. “Unirea”
Mihu Andrei C.N. “Unirea”
Ragea Andreea-Georgiana C.T. “Edmond Nicolau”
Premiul III, faza naţională, la Categoria Open
Gonciar Mihai C.N. “Unirea”
Mărăşescu Damian C.T. “Edmond Nicolau”
Paraschiv Călin-Ştefan C.N. “Unirea”
Popescu Laurenţiu C.T. “Edmond Nicolau”

Deci toate echipele Centrului de Excelenţă participante la faza naţională au luat premii! Acest fapt nu este lipsit de importanţă, în special, atunci când concurezi cu Colegiul Naţional “Sf. Sava”, Colegiul Naţional de informatică “Tudor Vianu”, sau cu Colegiul German Goethe din Bucureşti. Reamintim faptul că World Robot Olympiad este cea mai mare competiţie de robotică educaţională din lume la care participă peste 55 de ţări. Detalii se găsesc pe site-ul: http://www.wroboto.org/wro2016

Rezulatatele WRO România 2016, faza naţională sunt disponibile pe site-ul:
http://www.wroromania.ro/blog/wro-2016/rezultate/

Credem că ar fi benefic pentru elevi, în special pentru moralul elevilor participanţi, care au muncit foarte mult, să fie premiaţi de autorităţile locale şi / sau de I.S.J., iar cei din sistemul de învăţământ vrâncean care fac diferite afirmaţii şi care nu ştiu ce înseamnă WRO, unii dintre ei fiind obişnuiţi numai cu olimpiade şi concursuri trucate pentru gradaţii de merit sau alte beneficii, să se documenteze pe site-ul: http://www.wroboto.org/wro2016.

Înainte de a participa la faza naţională imi puneam problema să sistez activitatea Centrului de Excelenţă, din foarte multe cauze, dar acum după această mare performanţă sunt împins cu mare forţă să muncesc pentru biletele de avion, chiar dacă ar fi să mă duc şi la cules de căpşuni”!, a precizat profesorul Săndel Agache, coordonatorul lotului de robotică. (C.B.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE