Directia pentru Cultura va analiza 12 dosare ce vizeaza constructii amplasate in zone cu monumente istorice

Astazi, de la orele 10.00, la sediul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu National Vrancea, va avea loc reuniunea Comisiei zonale a Monumentelor istorice. Vor participa la eveniment Florin Micu Iliescu, director al DCCPN, Daniela Olaru, arhitect sef la CJ, dar si la institutia condusa de Iliescu, precum si reprezentanti ai altor cinci judete printre care Galati, Bacau si Vaslui.

Vrancea are 12 dosare de analizat, in urma sedintei de astazi urmand a se anunta daca s-au dat avizele necesare diverselor firme care vor sa construiasca in anumite zone cu monumente istorice. Vom reveni cu detalii.

In alta ordine de idei, scriitorii vranceni se vor putea constitui ca filiala a Uniunii Scriitorilor dupa ce Directia pentru Cultura a decis sa le ofere un spatiu celor care la aceasta ora sunt afiliati la US Bacau sau US Galati. „Era o decizie normala pe care trebuia sa o luam, pentru ca scriitorii vranceni sa aiba si ei un sediu pentru a face demersuri mai departe. Altfel, nu se putea face filiala a Uniunii Scriitorilor, la Focsani”, ne-a declarat Florin Micu Iliescu.

One Response to Directia pentru Cultura va analiza 12 dosare ce vizeaza constructii amplasate in zone cu monumente istorice

 1. iancu viorel 12/07/2010 at 10:20

  Felicitari!
  S-a realizat un act reparatoriu pentru scriitorii vranceni. Pana acum nu beneficiau de un local adecvat pentru intrunirile necesare. Au inchiriat chiar si la Sinagoga. Nu este corect.
  Daca alte industrii nu functioneaza, ar trebui sa functioneze industria culturala.
  Felicitari!
  Viorel Iancu.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE