Despre Munții Vrancei. Geografie și spiritualitate la Colegiul Național Unirea, cu prof. univ. dr. Gheorghiță Geană și cercetătorul științific Florin Roman

Sâmbătă, 11 iunie 2016, s-a desfăşurat la Colegiul Naţional ,,Unirea” din Focşani, prima ediţie a Simpizionului Concurs Interjudeţean de Geografie ,,Simion Mehedinţi “. Acesta a avut două secţiuni distincte o secţiune teoretică şi o secţiune de eseu la care au participat atât elevi din judeţul nostru dar şi din alte judeţe.

La ora 9,00 a debutat proba teoretică a concursului la care s-au înscris şi au participat echipaje din 6 unităţi liceale din municipiu şi judeţ. După un scurt cuvânt de bun venit adresat tuturor celor prezenţi de către domnul prof. Cornel Noană director al Colegiului Naţional “Unirea” din Focşani, urmat de câteva cuvinte rostite de către prof. dr. Vasile Ovidiu Allen, în calitate de inspector de specialitate pentru disciplina geografie în cadrul I.S.J. Vrancea a urmat o descriere a acestui proiect realizată de către domnul prof. dr. Săcrieru Răzvan Sorin.

Geografie elevi concurs Geografie elevi Geana Geografie Sacrieru invitati Geana 2 Geografie Sacrieru invitati Geana

La ora 10,00 a debutat sesiunea de comunicări ştiinţifice cu cele două comunicări înscrise în program cercetător ştiinţific Florin Roman(Munţii Ţării Vrancei – parte din patrimoniul lor geografic) şi prof. univ. dr. Gheorghiţă Geană ,cadru didactic la Universitatea din Bucureşti şi cercetator la Institutului de Antropologie al Academiei Române, a sustinut comunicarea ,,Târgurile din Vrancea şi geneza conştiinţei naţionale la români’’.

Toţi cei prezenţi au apreciat profunzimea şi ţinuta celor două comunicări stiintifice.

Acordarea premiilor a debutat cu secţiunea eseu unde s-a remarcat eleva Olteanu Alexandra Olivia de la Liceul Pedagogic “Spiru Haret” din Focşani care a obţinut premiul I cu punctaj maxim (100 de puncte). Aceasta a fost coordonată de prof. Canae Iuliana şi prof. Săcrieru Dănuţ urmată de elevul Saghin George Ovidiu care sub coordonarea prof. Ion Grigore Cherciu şi prof. Săcrieru Răzvan a ocupat a doua treaptă a podiumului, iar pe locul III s-a situat eleva Neagu Alexandra de la Colegiul Tehnic ,,Ion Mincu’’ Focşania (coordonatori prof. Voicu Voicuţa şi prof. Cojocaru Ioana).

Au fost acordate şi două menţiuni una fiind obţinută de către eleva Suciu Bianca de la Colegiul Naţional ,,C.D. Loga’’din municipiul Timişoara coordonată de prof. Ancuţa Cosmin iar cea de a doua menţiune a fost acordată elevei Buzenche Elena de la Liceul Tehnologic ,,Eremia Grigorescu’’ din Mărăşeşti coordonată de prof. Dumitraşcu Gabriela.

La secțiunea teoretică locul I (cu punctaj maxim 100 de puncte) a fost ocupat de Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu din Focşani cu un echipaj compus din elevii Vatră Mirel, Bălan Andreea, Gadea Iulian. Locul al II lea a fost ocupat de Colegiul Naţional ,,Unirea’’ din Focşani cu un echipaj alcătuit din elevii: Cazacu Cristian, Chipăilă Alexandra, Grigore Gabriela Valentina şi de echipajul Liceului Tehnologic “G.G. Longinescu” Focşani format din elevii Popîrtac Claudia Valentina Gheară Nadia Petronela, Lăcanu Răzvan.

Pe cea de a treia treaptă a podiumului s-a situat echipajul Liceului Pedagogic Spiru Haret din Focşani alcătuit din elevele: Olteanu Alexandra , Mihăescu Diana Cosmina şi Strîmbei Diana Georgiana. Şi la această secţiune au fost acordate două menţiuni, prima menţiune a fost obţinută de echipajul Colegiului Tehnic Ion Mincu din Focşani alcătuit din elevii: Pistrui Cristina Alexandra Neagu Mirabela Alexandra şi Văduva Florentina iar cea de a doua de echipajul Liceului de Arta ,,Ghe. Tattarescu’’ din Focşani alcătuit din elevele: Constantinescu Andreea, Bratu Geanina Alina şi Roşca Mariana. (Ovidiu VASILE, inspector de geografie)

Toţi am fost în final nişte câştigători prin însăşi participarea la acest eveniment…ideea iniţierii acestui eveniment îi aparţine prof. dr. Săcrieru Răzvan Sorin dar materializarea acesteia nu ar fi fost posibilă fără sprijinul nemijlocit al tuturor elevilor participanţi anterior menţionaţi dar şi a implicării unor stimaţi colegi cadre didactice: prof. Andrieş Elena, prof. Cojocaru Ioana, prof. Cristea Florin, prof. Diac Loredana, prof. Dragomir Octavian, prof. Ion Nicoleta, prof. Lupu Alis, prof. Mirică Alina, prof. Oprişan Decebal, prof. Săcrieru Dănuţ, prof. Voinea Corina…le mulţumim tuturor şi fiecăruia în parte pentru contribuţia la reuşita acestei acţiuni pe care dorim să devină în timp o manifestare de reper în peisajul manifestărilor de gen la nivel interjudeţean şi de ce nu chiar naţional” – a precizat prof. dr. Vasile Ovidiu Allen, în calitate de inspector de specialitate pentru disciplina geografie în cadrul I.S.J.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STIRI LIVE