De la Londra la Focșani, scrisori în limba franceză

Colegiul National “Al.I.Cuza”, Focșani derulează un proiect inedit. La inițiativa profesorului Gabriel Chelaru, care predă la Drayton Green Primary School, în Londra și cu sprijinul d-nei profesoare Manuela Porumb, elevii londonezi și cei din clasa V-a A și B de la Colegiul Național „Al.I.Cuza”, Focșani, apropiați ca vârstă, au început un schimb de scrisori… în limba franceză.

Primele scrisori au ajuns de la Londra la Focșani săptămâna trecută, prin poștă, iar luni vor pleca spre Londra răspunsurile elevilor de la Colegiul National „Al.I.Cuza”, Focsani. Dacă elevii londonezi au desenat în scrisorile trimise diverse simboluri ale Londrei, ca Big Ben sau London Eye și au povestit ce pasiuni au, elevii cuziști nu s-au lăsat mai prejos, așa că spre Londra vor pleca desene în care se văd simboluri ale orașului Focșani și scurte scrisori despre pasiunile și proiectele lor.

Proiectul va continua în perioada următoare și cu siguranță unul din efectele sale va fi că elevii implicați vor ajunge să cunoască mai bine spațiul cultural al corespondenților lor, poate chiar în mod direct, dar vor învăța și ce înseamnă corespondența prin scrisori, antrenându-și răbdarea într-o lume tot mai alertă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STIRI LIVE