Cum vor respira copiii noștri? Administrația PSD nu a împădurit de nici un leu terenurile degradate.

Parlamentarii PNL Vrancea vor propune soluții și se vor implica activ în proiecte de protecție a mediului. Copiii noștri au nevoie de un județ în care să poată respira un aer curat!

Vrancea se numără printre județele care nu sunt afectate de poluarea atmosferică la nivelul comunităților în care industrializarea și-a făcut simțită prezența (Galați, Reșița, Tg. Mureș etc). Însă, protecția mediului trebuie să se afle pe agenda parlamentarilor de Vrancea.

Efectele schimbărilor climatice, cu extreme ușor sesizabile în ultimii 20 de ani, sunt resimțite și de vrânceni. Efectele acestea nu se produc doar la nivelul mediului, ci și la nivelul comunităților, cu efecte grave și în economie.

catalin-toma-si-ion-stefan-conferinta-presaPreședintele PNL Vrancea, Cătălin Toma (foto dreapta), candidat la Senat pe 11 decembrie, a precizat: ”Din nefericire, Vrancea are numeroase suprafețe afectate de alunecări de teren, terenuri agricole degradate din lipsa unui management eficient, dar și versanți cu risc de destabilizare. Administrația PSD a prevăzut doar de formă bani (2 milioane lei) în bugetul Consiliului Județean, însă nici un leu nu a fost folosit de Oprișan & Co. pentru împădurirea terenurilor degradate”.

Totodată, Ion Ștefan, candidat PNL Vrancea la Camera deputaților, tată a trei copii, a spus că politicienii care nu se ocupă de protecția mediului pot fi acuzați că atentează la sănătatea publică. ”Vrancea trebuie să se situeze și să se mențină în ierarhia fruntașă a județelor cu un mediu natural protejat, curat, cu parcuri și arii naturale conservate și nu distruse, cu o faună sălbatică unică în Europa. Elementele unice care caracterizează patrimoniul natural al Vrancei trebuie să fie valorificate durabil, iar gestionarea durabilă a resurselor de mediu trebuie să depășească stadiul teoretic rămas doar pe Agenda statelor semnatare la Conferințele de Mediu”, a precizat Ion Ștefan.

Material comandat de PNL Vrancea. CUI AEP 11160004. Realizat de SC Media Vemo SRL.

Scrie un comentariu

STIRI LIVE