Cristi IRIMIA: „Gafe după gafe marca Nini Săpunaru”

Preşedintele liberalilor vrânceni se consideră un politician cu experienţă însă, periodic, acţiunile şi negocierile sale cu diverse partide sau cu diverşi lideri politici îi scot în evidenţă limitele carierei. Cel mai „răsunător” insucces a fost legat de tentativa (eşuată) de a-l da jos pe Oprişan din scaunul de preşedinte al CJ, în urmă cu mai mulţi ani, fără a se asigura că are toate atuurile necesare. Scenele cu scaunul de preşedinte al CJ pentru „Zizi” Lambrino au rămas memorabile la acea vreme.

Ieri, Săpunaru a încheiat o nouă perioadă de „glorie” în ceea ce priveşte strategia sa politică. Deşi în campanie s-a tot lăudat cu USL-ul de Vrancea, mai multe episoade ulterioare au avut darul să-l contrazică. Astfel, PSD l-a lucrat în mai multe comune, prin candidaţi „independenţi” care au câştigat în dauna liberalilor, pentru ca lovitura de graţie să-i fie dată în şedinţa de învestire a noului CJ.

Se vor spune multe despre „mutarea” lui Oprişan în favoarea lui Ionel Cel-Mare, pentru ca acesta din urmă să ajungă vicepreşedinte al CJ. Indiferent de explicaţiile preşedintelui CJ (deocamdată se abţine de la comentarii), rămân trei gafe care-l vor costa, probabil, funcţia de preşedinte al PNL Vrancea pe Nini Săpunaru.

În campania electorală am făcut un apel către tinerii liberali şi către simpatizanţii PNL să mă voteze, deoarece USL Vrancea este o alianţă conjuncturală în care doar PSD decide. Din păcate, conform rezultatelor de la urne, apelul nu a fost recepţionat aşa cum ar fi trebuit, din punctul meu de vedere. Însă evenimentul de ieri, din şedinţa CJ, mi-a dat dreptate, când am spus că USL Vrancea este o alianţă conjuncturală, „unilaterală”. Niciodată nu este şi nu va fi târziu ca liberalii să asculte şi alte voci, nu doar cele primite pe linie de partid.

În primul rând, trebuia să renunţe la cele patru luni de mandat de parlamentar, cât mai are până la alegerile din toamnă, şi să onoreze învestirea ca şi consilier judeţean. Ar fi putut coordona mai uşor partidul din postura consilierului judeţean care ar fi stat în următoarele 4 luni în teritoriu, cât mai mult timp.

În al doilea rând nu trebuia să se grăbească să o coopteze pe Sorina Plăcintă în partid, până nu avea asigurate mai multe ţinte în negocierile cu Oprişan (vicepreşedinte CJ; viceprimar etc.). Şeful CJ a răbufnit, de altfel, când a văzut că Săpunaru se „laudă” cu Plăcintă.

În al treilea rând, nu trebuia să-l propună pe Kanty Popescu pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ. Oprişan n-ar accepta niciodată un om incomod în coasta sa, mai ales că liberalul Kanty a fost membru PSD şi face parte din categoria „traseiştilor”, categorie în care mulţi nu se pot încrede.

Surse ale ziarului nostru susţin că Oprişan a fost deranjat de propunerea lui Săpunaru, şi anume Kanty Popescu, hotărându-se să „rişte” o rupere de protocol şi o eventuală alianţă cu PP-DD pentru a controla CJ Vrancea. A găsit, în mod genial pentru explicaţii la centru, „calea de mijloc”, adică nominalizarea lui Ionel Cel-Mare, şi a dat lovitura de graţie liberalilor. „Va spune la Bucureşti că a preferat să dea postul liderului PC de Vrancea, pentru a avea un aliat şi în persoana lui Voiculescu, deţinător de „antene”. Argument-beton în negocierea politică…

Cât priveşte plecarea intempestivă la Bucureşti a lui Nini Săpunaru, pentru ruperea protocolului, se pare că a fost un eşec total, Crin Antonescu neriscând să se certe cu Ponta pentru liderul de la Vrancea, un lider cu 3 consilieri judeţeni şi 3 primari mai puţin după alegerile din 10 iunie.

Concluzionând, pe Săpunaru l-ar putea costa cel mai mult faptul că nu a rămas consilier judeţean, în „coasta” lui Oprişan, gestionând astfel mai bine partidul în anumite colegii, în vederea alegerilor din toamnă.

Liderul PNL a preferat un salariu de 5 ori mai mare, timp de 4 luni, şi „gloria de la Bucureşti”, din Parlament. Alegerile din toamnă vor confirma sau nu această teorie.

Iată şi câteva dialoguri halucinante de la şedinţa CJ de ieri. Din păcate, nu pot fi dublate de imagini video, pentru a putea „zugrăvi” cât mai fidel „tabloul disperării” lui Săpunaru de ieri, din CJ: 

Neagu Murgu, PP-DD: „Propunem ca vicepreşedinte al CJ pe domnul Cel-Mare”

Marian Oprişan: „Avem o mică problemă. Nu ştiu dacă un grup politic poate nominaliza un membru al altui partid”

Raluca Dan (şoptindu-i lui Oprişan): „Se poate” 😀

Valerică Panciu, ApV: „Nu avem nici o propunere”

Victor Roman, PSD: „Propunerile USL pentru postul de vicepreşedinte: Dragoş Bîrlădeanu, Kanty Popescu, Ionel Cel-Mare şi Eduard Lambrino.

Nini Săpunaru (iritat): „Cum s-a decis aşa ceva?”

Eduard Lambrino: „Nu ştiu, nu ştiu…”

Nini Săpunaru către Oprişan (agăţându-se de o „iluzie”): „Nu-i întrebăm dacă vor să figureze pe listă?”

Oprişan: „Desigur”

Doar Lambrino a spus că nu vrea să fie şi au rămas ceilalţi trei candidaţi. 🙂

Lambrino: „Nu accept nominalizarea. Noi îl vrem pe Kanty” 🙂

La finalul şedinţei, Oprişan nu a declarat nimic presei, Săpunaru a anunţat că rupe protocolul, iar Neagu Murgu de la PP-DD a spus că l-a preferat pe Cel-Mare deoarece este fost militar: „Noi, în PP-DD, suntem foşti oameni cu uniformă şi de aceea l-am preferat pe dumnealui. Nu am făcut nici o înţelegere cu PSD”

Victor Roman, PSD: „PNL a plecat la drum împreună cu PC. Să se înţeleagă între ei. Trebuie să aibă şi PC-ul ceva. Au adus şi cei de acolo voturi pentru USL” 🙂

6 Responses to Cristi IRIMIA: „Gafe după gafe marca Nini Săpunaru”

 1. danb 19/06/2012 at 06:13

  Ba n-a facut Nini nicio gafa. O mica greseala ar putea fi ca s-a pus el pe lista de la CJ, nu avea ce sa caute acolo. Daca punea pe altcineva acum avea un consilier PNL in plus. Nu putea sa n-o ia pe Placinta care controleaza minim 4000 de voturi plus forta financiara. Un post de vice la CJ oricum era decor, pierderea este mai mult la orgoliu. Incomparabil castigul cu Placinta fata de vicele la CJ. Plus ca acum are niste carti in plus pt. negocieri la deconcentrate si motiv sa planga pe la Bucuresti. Oprisan a facut o greseala, a castigat nimic si va trebui sa dea din greu, nu se va striga USL-ul din cauza asta, amandoi sunt prea mici fata de interesele de la Bucuresti.

  Răspunde
 2. Ferdinand da Great 19/06/2012 at 11:05

  Totusi, domnule danb, marinicaportofel a castigat ceva: un m………. cu vipusca la pantaloni si cu fire de aur la chept, caci asa se imbraca generalii (MAI ALES ASTIA MANDRII DE LA P……).Daca mai e si ciurli-burli-buratino, bufonul lu’ ala mare de la CJ-u totu-i bine si frumos. Nu stiu cum a facut ala multul de la PNL, kanty-tatea aia, dar cred ca pana la urma a cazut in picioare, caci e mult mai simplu sa fii privitor decat sa fii bataia de joc a lui mo! Problema lui popescu este ca i-a cam trecut vremea si in fruntea PNL si ar trebui sa lase partidul ala sa respire caci l-a sufocat destul cu ideile lui marete.

  Răspunde
 3. irina 19/06/2012 at 13:00

  placinta nu va aduce voturi, ci dimpotriva candidatii pnl vor primi un vot negativ, cum a primit si popescu in cj vn, celmare fiind ales de 28 de consilieri. Ieri a fost ales celmare ca cetatean si nu ca om politic, in timp ce popescu si sapunaru au platit pentru primirea tradatorilor, care vor sa-si protejeze afacerile si sa stea doar la putere. Ceea ce a patit popescu e un exemplu si pentru placinta, care nu va fi iertata nici de colegii sai si nici de cetateni

  Răspunde
 4. danb 19/06/2012 at 14:15

  @ e frumoasa lumea asta in care crezi tu ca traiesti, doar ca din pacate nu exista.

  Răspunde
 5. daniel 20/06/2012 at 12:40

  panaramele de la ppdd si-a dat arama pe fatza, lumea i-a votat contra psd si pdl iar astia au aratat ca sunt niste slugi gata sa tradeze cetatenii judetului pentru propriul interes mirsav ! Bai vrancenilor, ce votati la alegerile astea, ca numai j…… au ajuns sa va conduca, nu vedeti ?

  Răspunde
 6. sorin 20/06/2012 at 23:23

  Adevarul este ca de fapt Ionel Celmare nu a fost si nu este un om de cuvant, pe dlui il intereseaza doar profitul din tot ce face si… cantitatea acestuia. Este un personaj politic aparut recent, dar care in foarte scurt timp isi va arata arama pe fata si majoritatea populatiei va regreta alegerea lui. Urmele lui si acum dor la Bucuresti, acolo unde a incercat sa-si faca de cap, dar unde a fost marginalizat si miraculos salvat de prietenul lui Bala. Si nu uitati ca Basescu i-a acordat gradul profesional de gheneral, ceea ce inca odata dovedeste ca este sliga la 2 sau chiar 3 stapani. Are o vorba buna..

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE