Cristi IRIMIA, consilier județean PNL: ”Le solicit primarilor din Dumitrești, Chiojdeni, Jitia și Vintileasca să securizeze brațele podurilor de pe DN 2 N – DN 2 R”

În urmă cu câteva zile am efectuat o vizită de documentare pe DN 2 N și pe DN 2 R, pe traseul Dumbrăveni – Bordești – Dumitrești – Chiojdeni – Jitia – Vintileasca, pentru a vedea care este stadiul lucrărilor pe porțiunile cu mari probleme după numeroasele alunecări de teren.

Observații  & concluzii:

  1. Până la reparații ample ale podurilor de pe traseu, primarii comunelor respective ar trebui să ia măsuri urgente pentru securizarea brațelor podurilor. În orice moment, se poate produce o tragedie, mai ales în condiții de ploaie sau întuneric. Chiar dacă primarii nu răspund direct de podurile de pe traseu, se pot face ușor securizări ale brațelor de pod. Trebuie doar voință.
  2. Unele lucrări de pe traseu au fost afectate de alunecările de teren după ploile din acest an, astfel că se impune o strategie de la zero a zonelor cu probleme. Pe de altă parte, există și deficiențe la două dintre lucrările de pe DN 2 N. Voi face o sesizare oficială în acest sens, celor de la Drumuri Naționale, pentru a le cere un punct de vedere, în sensul prezentării unei strategii pe termen mediu și lung.
  3. Considerând limita de sud a municipiului Focșani (ieșirea spre Golești) KM 0, se impun reparații urgente de drumuri pe DN 2 N și DN 2 R astfel: la km 43 (Chiojdeni), km 45 (râpa de la Chiojdeni), km 47, km 48 (pod Jitia), km 49 (râpa de la Jitia), km 50, km 51, km 52 (pod grav afectat la Jitia – situația este gravă la intrarea pe pod, pe partea dreaptă), km 53 (înainte de următorul pod), km 54 (brațe pod), km 55 (două secțiuni de drum grav afectate), km 61 (în Vintileasca), km 62 (Vintileasca, unde recent s-au făcut o serie de lucrări).
  4. Cristi Irimia consilier VMAm constatat că se lucra pe albia unui râu cu două utilaje, apoi la km 62 unde s-a răsturnat un camion recent, la km 51, dar și cu o serie de persoane asistate social, la curățarea unor șanțuri.

Vezi galeria FOTO de mai jos!

Cristi IRIMIA, consilier județean PNL

asistati social la munca Buldoexcavator in rau Buldoexcavator pod drum Jitia cu pietre drum Vintileasca rau drum Vintileasca stricat Jitia pod intrare lucrari stricate Pod bariera rupta pod Jitia intrare in pod mic de refacut Jitia pod neasigurat pod rupt Jitia pod stricat cu lemn adaugat Rapa de la Chiojdeni rapa Vintileasca drum reparatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE