UPDATE. Cristi IRIMIA, consilier județean PNL: ”Am solicitat DGASPC Vrancea și IPJ Vrancea să ia măsuri urgente în ceea ce privește folosirea minorilor la cerșit și punerea în pericol a vieții acestora”. DGASPC a răspuns rapid solicitării.

UPDATE: În această seară, la orele 20.45, am fost sunat de executorul judecătoresc Firel Bârsan care mi-a comunicat că se ocupă de dosarul privind punerea în executare a sentinței privind minorii femeii care îi folosește la cerșit. ”În urma unei acțiuni derulate astăzi și finalizate în jurul orei 15.30 – 16.00, împreună cu Poliția locală, am pus în executare sentința civilă 455 și am preluat de la mamă copilul minor folosit la cerșit”, a precizat Firel Bîrsan.

Mă bucur că autoritățile au reacționat prompt astăzi, după ce am solicitat acest lucru și au rezolvat cazul care de 9 luni nu-și găsise finalizarea. În actele inițiale primite de la DGASPC, apărea informația că alți executori se ocupă de dosar, de aceea am scris prima dată raportat la comunicarea preluată de la sursa oficială indicată.

  • Postarea inițială:

Astăzi, am solicitat Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, dar și IPJ Vrancea, să monitorizeze în următoarele zile intersecția de la Onasis (DN 2 – E 85), acolo unde o mamă pune viața unei minore în pericol și o folosește la cerșit.

*****************************************************************

UPDATE: DGASPC Vrancea mi-a răspuns deja. Mulțumesc pentru promptitudine. Din răspuns am tras concluzia că doi executori judecătorești nu reușesc să pună în executare, împreună cu IPJ Vrancea, o sentință prin care copiii femeii care cerșesc să treacă în plasament. Cum e posibil ca autorități ale statului să nu reușească să pună mâna pe o femeie văzută foarte des la cerșit în Focșani și, mai ales, în intersecția de la Onasis? Răspunsul DGASPC:

Răspuns DGASPC sesizare pag 3 Răspuns DGASPC sesizare pag 2 Răspuns DGASPC sesizare pag 1

******************************************************************

Așa cum am constatat de mai multe ori, în două din situații anunțând personal autoritățile, în intersecția respectivă mama în cauză folosește des minora la cerșit.

În calitate de instituție publică aflată în subordinea CJ Vrancea, DGASPC Vrancea are obligația să asigure protecția copiilor și să intervenă în situații în care minorii sunt folosiți de adulți în acțiuni precum cea relatată anterior.

IPJ Vrancea se poate implica sancționând faptele de cerșetorie, în conformitate cu prevederile legale.

Cristi Irimia consilier VMTotodată, în baza prevederilor Legii 544/2001, am solicitat DGASPC Vrancea și IPJ Vrancea să-mi comunice măsurile legale pe care le vor lua în cazul mamei care-și folosește copilul la cerșit în intersecția de la Onasis. Evident, vă voi ține la curent cu răspunsurile pe care le voi primi. (Cristi Irimia, consilier județean PNL)

FOTO: 5 iulie, Focșani, intersecția de la Onasis:

cersetoare la Onasis 2 cersetoare la Onasis 3 cersetoare la Onasis 4 cersetoare la Onasis 5 cersetoare la Onasis

Informații de background:

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea este o instituţie publică, înfiinţată prin HCJVrancea nr.115/23.12.2004 aflată în subordinea Consiliului Judeţean Vrancea care asigură protecţia şi promovarea drepturilor copilului şi servicii sociale persoanelor adulte cu handicap şi celor aflate în nevoie.

Prin cele trei direcţii de specialitate Direcţia de Protecţie a Copilului, Direcţia pentru Protecţia Persoanelor Adulte cu Handicap Aflate în Nevoie şi Direcţia Economică coordonează activitatea de asistenţă socială la nivelul judeţului, colaborează cu autorităţile publice locale, structurile deconcentrate şi descentralizate cu atribuţii în domeniul social şi ONG-urile din sectorul social.

Scrie un comentariu

STIRI LIVE