Conferința ”Săptămâna Pacientului”, organizată mâine la Ateneul Pastia

Asociația Națională pentru Protecția Pacientului – Sucursala Vrancea organizează miercuri, 10 mai, începând cu ora 13.00, în Sala mică a Ateneului Popular ”Mr. Gh. Pastia” din Focșani, conferința ”Săptămâna Pacientului”.

La eveniment va participa domnul Vasile Barbu, președinte al Asociației Naționale pentru Protecția Pacientului (ANPP).

Inițiatoare și fondatoare a Alianței pentru Sănătate din România,ANPP a fost fondată în anul 2008, ca organizație neguvernamentală reprezentativă ce promovează și apără drepturile și interesele pacienților din România.

Prin obiectivele sale, ANPP promovează educația pentru sănătate, programele de sănătate publică, precum și produsele și serviciile de sănătate de calitate realizate în România și în Uniunea Europeană. Totodată, ANPP are ca obiectiv important asigurarea că niciunui pacient nu îi este refuzat dreptul a fi corect informat, competent tratat, complet despăgubit pentru prejudiciile materiale şi morale ce îi sunt produse din cauza malpraxisului medical şi a deficienţelor administrative survenite în furnizarea de servicii şi îngrijiri medicale.

ANPP este membru fondator al Alianței pentru Sănătate din România și a încheiat parteneriate cu alte organizații de pacienți, cu organizații profesionale și științifice, cu organizații patronale și cu autorități din domeniul sănătății.

La nivelul județului Vrancea, ANPP s-a constituit la 15 noiembrie 2016, prin Adunarea generală extraordinară, având ca președinte pe Ana-Maria Dimitriu și ca vicepreședinte pe doctor Diana Stoica.

ANPP Vrancea deruleaza, în perioada 8-14 mai o serie de evenimente dedicate ”Săptămânii Pacientului”, având rolul de a promova educația prin sănătate. În acest sens, se vor desfășura mai multe întâlniri în școli la care vor participa medici și elevi.

Președinte ANPP Vrancea, Ana-Maria Dimitriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE