Conferinţă “Familia la răscruce”, susţinută de profesorul Gheorghiţă Geană

Joi, 11 iunie, de la ora 17.00, la Teatrul “Mr. Gheorghe Pastia” din Focşani va avea loc un eveniment cultural de excepţie, respectiv conferinţa publică susţinută de profesorul univ. dr. Gheorghiţă Geană intitulată “Familia la răscruce”.

Conferinta familia la rascruce

Temele abordate sunt: esenţa antropologică a familiei, diversitatea formelor de familie în culturile lumii, familia ca microsistem social, eroziunea structurii profunde a familiei în era globalizării, fenomene curente ale familiei contemporane (monoparentalitatea, concubinajul, sentimentul singuratăţii), identificarea reperelor de salvare a familiei.

Gheorghiţă Geană este născut la Soveja şi absolvent al Liceului Unirea promoţia 1960, profesor la Facultatea de Filosofie – Universitatea din Bucureşti si cercetător la Institutul de Antropologie al Academiei Române, laureat cu Premiul I si Diploma de Onoare la concursul pentru The New Encyclopaedia Britannica si nominalizat de International Biographical Centre din Cambridge pentru includerea in 2000 de savanţi ai secolului XX si 2000 de intelectuali ai secolului XX şi pentru titlul de Om internaţional al anului 2000 – 2001.

Intrarea este liberă iar subiectul tratat se doreşte a fi o provocare pentru noi toţi faţă de semnalul de alarmă pe care îl trage autorul “în general, societăţile omeneşti s-au prăbuşit când s-a destructurat familia.”

One Response to Conferinţă “Familia la răscruce”, susţinută de profesorul Gheorghiţă Geană

  1. danb 05/06/2015 at 02:02

    Oamenii pragmatici, iar romanii au devenit extrem de pragmatici, merg undeva ca sa afle ceva nou sau sa castige ceva. Prin 2012 eram printre vorbitori la o intalnire publica si am fost interpelat de cineva din auditoriu. Era o intalnire pe teme politice si desigur ca te astepti la intrebari de genul asta. Omul in schimb m-a intrebat cand vine mancarea. Fiecare individ politic are undeva speranta ca cineva este interesat de ideile lui, dar de obicei este destul de repede readus la realitate de unul care ii explica indirect ca singurul lucru interesant la el si politica lui este faptul ca da haleala degeaba. Faptuil ca fara familie o societate nu poate exista prea mult este o banalitate. Ori cine merge undeva sa asculte banalitati ?! Si de ce ar trebui sa-l intereseze pe romanul pragmatic ca societatea romaneasca este in pericol de disparitie ? Nu mai exista poporul roman, so what ? Mergem si ne bagam in poporul italian. Dispare si asta, mergem la nemti. Dispar si astia, ne bagam in poporul tiganesc, ca astia sigur nu vor disparea niciodata.
    Si-acum sa revenim la problema cea mai importanta; intrarea o fi ea gratuita da se da si haleala ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE