Concurs de spiritualitate creştină „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, ediţia a VI-a, mai 2015

Concurs toaca BraziParohia Sf. Gheorghe Sud Focşani, Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” şi Fundaţia “Zi Deschisă” organizează cea de-a şasea ediţie a Concursului de spiritualitate creştină “Sf. Împăraţi Constantin şi Elena”.
Activitatea educatorilor presupune răbdare, perseverenţă şi continuitate în toate acţiunile întreprinse şi spre deosebire de alte activităţi, poate la fel de laborioase, în educaţie, roadele apar de obicei prea târziu, pentru ca educatorul să se poată bucura de ele. Singura motivaţie de a merge mereu mai departe este înalta chemare pe care o simţi de fiecare dată, că tu ai menirea să faci OM din „puiul de om”, iar peste ani, să te gândeşti că, poate, o cărămidă din frumoasa construcţie a celor care au trecut prin mâna ta, a fost pusă de tine.

De la prima ediţie a concursului nostru, desfăşurată în 2010, entuziasmul şi mulţimea participanţilor, ne-a încântat şi ne-a motivat, făcând de atunci promisiunea, că vom continua, iar, cum timpul nu se opreşte decât în eternitate, iată că am ajuns la a VI-a ediţie a concursului de spiritualitate creştină.
Pentru că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2015 ca „Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi“ şi „Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii“, am dedicat această ediţie, misiunii păstorilor de suflete din zilele noastre, care au cea mai grea provocare a slujirii lor în a aduce pe tineri la Hristos.

Concursul este adresat elevilor din judeţul Vrancea, grupaţi pe două categorii de vârstă : gimnaziu şi liceu şi este structurat pe două secţiuni: creaţie literară şi cântec de toacă. Pentru secţiunea de creaţie literară, elevii vor alcătui un text care să aibă titlul “Duhovnicul meu”, pentru clasele V-VIII şi “Repere creştine în România contemporană”, pentru clasele IX-XII.

Câştigătorii vor primi premii în bani şi carte religioasă, miercuri 20 mai, ora 14, la biblioteca C.N. Al. I. Cuza din Focşani, pentru secţiunea „creaţie literară” şi joi 21 mai la biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Mera, pentru secţiunea „cântec de toacă”, a precizat preotul Daniel Pătrăşcanu, de la Parohia Sf. Gheorghe Sud Focşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE