Comunicat de presă GAL Podgoria Panciu. Anunţ de prelungire a sesiunii de proiecte pe măsura 41.112

GAL Podgoria PanciuAsociația Grupul de Acțiune Locală Podgoria Panciu anunță prelungirea sesiunii de proiecte aferentă măsurii
41.112 – ”Instalarea tinerilor fermieri ” – fonduri totale disponibile 120.000 Euro, care se desfășoară în perioada 08 – 20 aprilie 2015, se prelungește până la data de 21 aprilie 2015.
Astfel, perioada de depunere aferentă sesiunii de cereri de proiecte Măsura 41.112 este: 08 – 21 aprilie 2015.
Depunerea cererilor se face la sediul GAL PODGORIA PANCIU din comuna Țifești , județul Vrancea, în intervalul orar 10.00 – 15.00.
Data limită de depunere a proiectelor pentru Măsura 41.112 este 21 aprilie 2015, ora 15.

Solicitantul finanțării trebuie să îndeplinească cerințele de conformitate și eligibilitate menționate în Ghidul Solicitantului aferent Măsurii 41.112 din PNDR care este publicat pe site-ul www.apdrp.ro precum și pe site-ul GAL Podgoria Panciu, www.podgoriapanciu.ro .

Date de contact pentru informații suplimentare:
– Direct la sediul GAL Podgoria Panciu,
– Adresa e-mail : podgoriapanciu@gmail.com
– de pe pagina de internet www.podgoriapanciu.ro
– la tel. 0371/00 47 46.

Asociația Grupul de Acțiune Locală Podgoria Panciu
VIOLETA CHIRIAC

Despre GAL Podgoria Panciu

  • Arealul Podgoriei Panciu se află în regiunea Sud-Est a României, în partea centrală a judeţului Vrancea, fiind format şase comune şi un oraş: Păuneşti, Fitioneşti, Moviliţa, Străoane, Ţifeşti, Boloteşti, Panciu.

Aici trăiesc circa 37.000 de locuitori, majoritar români de confesiune ortodoxă. Meşteşugul vinului are o vechime de sute de ani si este o activitate specifica şi predominanta in randul populatiei.

Teritoriul GAL include aproape in totalitate suprafata viticola a Podgoriei Panciu, formata din centrele Panciu, Tifesti si Paunesti. Polul de dezvoltare al microregiunii este renumita localitate Panciu, care face parte din categoria oraşelor mici, cu funcţii industrial-agrare de importanţă locală.

Despre strategia de dezvoltare a Asociaţiei GAL Podgoria Panciu:

  • În urma analizei diagnostic si a efortului de planificare strategica a partenerilor GAL Podgoria Panciu, vizunea strategica asupra dezvoltarii regiunii noastre a fost formulata astfel:

Un teritoriu atractiv și cu o identitate bine conturată, cu o infrastructură dezvoltată, în care locuitorii și autoritățile lucrează împreună pentru valorificarea eficientă a resurselor locale și creșterea calității vieții, respectând mediul înconjurător.

Cele trei priorități majore pentru dezvoltarea teritoriului sunt:

Prioritatea 1: Creșterea calității vieții locuitorilor și sporirea atractivității teritoriului

Prioritatea 2: Creșterea competitivității sectorului agro-alimentar și a industriei procesatoare aferente

Prioritatea 3: Dezvoltarea și diversificarea economiei rurale non agricole

Prioritatile de dezvoltare ale teritoriului sunt transpuse in obictive specifice si masuri de finantare corespondente. Pana in anul 2015 ne-am propus sa finantam aproximativ 39 de proiecte, cu un plafon maxim de 200.000 de euro valoare nerambursabilă, adresate atât mediului privat și persoanelor fizice, structurilor asociative din mediul rural, tinerilor fermieri cât și administrației publice locale.

GAL Podgoria Panciu logo footer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE