Ciprian Nica: „Unde ne sunt cârmuitorii respectaţi şi pricepuţi?”

Mă declar profund mâhnit de atitudinea Primului Ministru şi de cea a Guvernului României (mai puţin Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu care a avut curajul să fie prezent în sală n.n.) care au dat dovadă de lipsă de respect faţă de Majestatea Sa, Regele Mihai I prin faptul că au absentat de la discursul acestuia din Parlamentul României.

Consider că Majestatea Sa, Regele Mihai I şi Coroana Regală reprezintă simbolul independenţei şi al suveranităţii ţării noastre, iar cei care conduc, vremelnic, România erau obligaţi să fie prezenţi la acest eveniment pentru că, doar împăcându-se cu trecutul, oamenii politici pot construi un viitor demn pentru popor.

Acesta a fost şi mesajul Majestăţii Sale care a afirmat că “nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru” iar eu, personal, împărtăşesc aceste idei!

Discursul Majestăţii Sale nu ar fi fost, însă, pe placul reprezentanţilor Guvernului României care s-au învăţat să audă doar cuvintele mieroase şi linguşitoare ale trepăduşilor din jurul lor.

Afirmaţiile Regelui Mihai I, precum “mersul României europene de astăzi are ca fundament existenţa Parlamentului” sau “politica este o sabie cu două tăişuri.

Ea garantează democraţia şi libertăţile, dacă este practicată în respectul legii şi al instituţiilor.

Politica poate însă aduce prejudicii cetăţeanului, dacă este aplicată în dispreţul eticii, personalizând puterea şi nesocotind rostul primordial al instituţiilor Statului”, ar fi fost resimţite ca nişte palme grele pe obrazul îngroşat de minciună şi demagogie al celor care conduc astăzi, discreţionar, România.

Majestatea Sa a mai vorbit şi despre faptul că de-a lungul istoriei sale, “România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni, servite responsabil şi generos”, dar şi că nu vede România de astăzi “ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri”.

O explicaţie a acestei atitudini ruşinoase ar fi aceea că dacă ar fi participat la discursul Majestăţii Sale ar fi văzut pe chipul regelui Mihai I, luminat de sute de bliţuri, liniştea unui destin tragic împlinit exemplar.

Această linişte nu ar avea cum să nu genereze fiori şi disperare în sufletul unor oameni care nu au adus decât foame, sărăcie, ură şi învrăjbire între români şi, nu în ultimul rând, au adus România, din punct de vedere politic, în urmă cu 60 de ani, într-un sistem totalitar.

Sper ca românii care au urmărit discursul Majestăţii Sale să fi înţeles că Primul Ministru şi reprezentanţii Guvernului României nu se ridică la nivelul unor adevăraţi “cârmuitori respectaţi şi pricepuţi” şi nici la momentul istoric al evenimentului.

Închei această luare de poziţie cu un alt citat din mesajul Majestăţii Sale care afirma că “democraţia trebuie să îmbogăţească arta cârmuirii, nu să o sărăcească”.

Comunicat primit de la PSD

One Response to Ciprian Nica: „Unde ne sunt cârmuitorii respectaţi şi pricepuţi?”

  1. danb 25/10/2011 at 23:32

    Traim vremuri ciudate. Cuvintele astea sunt corecte dar sa le zica PSD-ul prin Nica si „reformatorii” sa le asculte e asa ceva de nu mai intelegi nimic.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE