Ciprian Nica: “Copiii noştri, încă o generaţie de sacrificiu”

Deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica a susţinut, marţi, o declaraţie politică în Camera Deputaţilor în care a făcut referire la drepturile copiilor, aşa cum sunt ele prevăzute în „Convenţia Drepturilor Copilului” şi cum sunt ele respectate de către actualul Guvern PDL. “Astăzi este marţi, ziua în care dezbatem moţiunea colegilor de la PNL dar, să nu uităm, este şi Ziua Copilului. O zi destinată frumuseţii şi purităţii, o zi în care măcar cei mici ar trebui să simtă, din plin, bucuriile acestei vieţi”, a arătat deputatul Ciprian Nica.

Acesta a precizat că “dreptul la educaţie al copilului este un drept de care Băsescu, Guvernul şi Ministerul Educaţiei nu sunt preocupaţi”. “Băsescu vede numai „tâmpiţi” ieşiţi de pe băncile şcolilor, iar Ministerul Educaţiei priveşte nepăsător cum creşte abandonul şcolar, de la an la an. Conform datelor Institutului de Ştiinte ale Educaţiei, pe durata unui ciclu şcolar de opt ani, din 100 de elevi care intră în clasa I, aproape 20 se pierd pe parcurs. Mai devreme sau mai târziu, fiecărui copil căruia i se refuză dreptul de a se educa i se va călca în picioare şi dreptul de a fi protejat împotriva exploatării prin muncă sau prin alte forme de exploatare”, este de părere deputatul Ciprian Nica.

Acesta a mai arătat că un alt drept al copilului este dreptul de a se bucura de cea mai bună stare de sănătate. “De nenumărate ori am arătat faptul că sistemul sanitar din România este în colaps şi că programele naţionale nu mai sunt finanţate iar cei mai afectaţi de subfinanţarea acestui sistem sunt copiii şi pensionarii. Îi întreb pe guvernanţi – ce vină are un copil de 3 luni că Statul Român nu este capabil să îi ofere, gratuit, vaccinul pe care el trebuie să îl facă sau ce vină are un copil de 3 săptămâni că Statul Român nu este în stare să îi ofere laptele praf de care are nevoie şi pe care, acest stat s-a obliga să îl furnizeze bebeluşilor prin Legea 321/2001 privind acordarea gratuită de lapte praf pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-12 luni?”, a ţinut să sublinieze deputatul PSD de Vrancea.

Acesta a mai precizat că a vrut să vorbeasca despre drepturile copiilor şi despre modul grosolan în care se încalcă aceste drepturi pentru că a dorit să atragă atenţia că “abandonul şcolar nu va fi redus ci va creşte iar programele naţionale prin care bebeluşii beneficiază de laptele praf sau vaccinurile gratuite vor deveni doar o amintire”. Deputatul Ciprian Nica consideră că cei mai afectaţi de deciziile greşite ale guvernanţilor vor fi copiii care, an de an, vor gusta din pâinea amară a sacrificiului şi a lipsei de bunăstare.

“În loc de bucurii vom da copiilor noştri doar speranţa într-un viitor puţin mai bun! Vom încerca să le arătăm luminiţa de la capătul tunelului şi îi vom consola că sunt generaţie de sacrificiu”, consideră deputatul PSD Ciprian Nica.

Comunicat primit de la Biroul Parlamentar al deputatului PSD Ciprian Nica

Scrie un comentariu

STIRI LIVE