Cerc pedagogic al învățătoarelor, organizat la București

Învățătoarele din nordul județului nostru au desfășurat activitățile Cercului Pedagogic pentru învățământul primar la București. Nu a fost o simplă excursie în capitala țării noastre, ci un ansamblu de activități cu rol formativ. Cadrele didactice s-au întîlnit la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București, cu prodecanul acestei instituții de învățământ superior, dr. Anca Petrescu. Tot aici, autorul de manuale dr. Ionuț Popa a prezentat noul său manual digital de geografie pentru clasa a IV-a, precum și alte apariții ale editurii ce o conduce.

Activitățile de formare au continuat pe domeniul istorie și biogeografie prin vizitarea Grădinii Botanice și a Palatului Cotroceni – fosta reședință regală de vară. La aceste activități au participat 20 de cadre didactice pentru învățământul primar din localitățile Domnești, Pufești, Ploscuțeni, Ruginești, directorii Școlilor din Pufești și Ruginești – prof. Mariana Lungu, vicepreședintele AGIRO (Asociația Generală a Învățătorilor din România) prof.dr. Valentin Dogaru.

,,Instituția de învățământ din Pufești și-a asumat rolul de formator pentru cadrele didactice, dincolo de misiunea sa clasică de a forma elevii. Doresc să felicit colegele mele Chirilă Genovica și Maria Oriță pentru implicarea în această activitate”, a precizat prof. dr. Nicolae Damian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STIRI LIVE