Ce vor să facă în Consiliul Local Mărășești consilierii PSD?

Astazi va avea loc o ședință de Consiliu Local la Marasesti, consilierii fiind convocați pentru a aproba mai multe proiecte considerate inoportune de către reprezentanții PNL.

Astfel, se propune vanzarea unui teren extravilan cu 1000 euro pe hectar, la Calimanesti, catre firma Consal Trade Bacau, fara licitatie, precum si modificarea statutului SC ILGO SA Marasesti.

Vor sa puna 5 persoane in Consiliul de Administratie, persoane plătite cu 630 de lei lunar, in conditiile in care nu ar trebui retribuitii. S-a scumpit gunoiul poate pentru a se plati aceste indemnizatii. Mai există o problemă cu numirea Consilului de Administratie in conditiile in care modificarea de la proiectul anterior nu a fost publicata”, au precizat reprezentantii PNL Mărășești. (Leo M.)

UPDATE. Preluare de pe contul de Facebook – PNL Mărășești:

  1. În sedinta de ieri a CL Marasesti, 23.02.2017, pe ordinea de zi a fost si propunerea de vanzare a unei societatii comerciale, suprafata compacta de 6, 5 ha teren la pretul de 1000 euro/ha, fara o licitatie transparenta si legala, care sa permita si altor persoane juridice sau fizice sa participe. S-ar fi putut lasa pretul de 1000 euro/ha sa fie pret de pornire. Intrucat proiectul nu a intrunit 2/3 pentru validare, deoarece au fost 5 voturi PNL impotriva, 11 voturi PSD pentru si 1 abtinere, primarul Chitic Valerica a hotarat, dupa un schimb de priviri cu consilierul care s-a abtinut sa se repete procedura votului. Abtinerea, legala de altfel, (n. r. – pentru că era o situație de conflict de interese) venea din partea consilierului PSD angajat al societatii care urmeaza sa cumpere suprafata de teren. Astfel, propunerea de vanzare a trecut ilegal, fortata fiind de edilul orasului.

2. Statutul SC ILGO Marasesti a fost modificat, fara sa se publice in M.O. In loc de 3 membri au fost alesi 5, renumerati cu 639 lei lunar/fiecare, fara sa se tina cont ca societatea nu merge pe profit si ca mai are doar 15 angajati.

3. Consilierii PNL au propus ca suma de 20.000 lei , pe care primarul orasului Marasesti a cerut-o pentru „flori si bomboane pentru femei de 1 Martie”, sa fie folosita in vederea achizitionarii containerelor pentru diferentierea gunoiului. Acest lucru ar fi dus la micsorarea taxelor de salubritate, asa cum cer normele legale in acest sens. Primarul a refuzat categoric o astfel de propunere.

4. Primarul orasului Marasesti a dispus modificarea Statutului SC ILGO astfel incat sa permita Consiliului de Adminstratie sa aiba 5 membri in loc de 3, in conditiile in care societatea mai are doar 15 angajati, si acesti 5 consilieri ai ILGO sa fie platiti fiecare lunar cu 639 lei. De retinut faptul ca, societatea nu are profit, managementul acesteia fiind precar. In mandatele trecute consilierii ILGO nu au fost renumerati. Intr-un articol de presa defaimator si clar facut impotriva consilierilor PNL din CL Marasesti, edilul a mintit cititorii mentionand ca acestia au cerut marirea taxei de salubritate. Taxa se va majora, dar in mandatul viitor al noului Consiliu de Administratie ILGO, pentru a putea sustine plata lunara a membrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STIRI LIVE