Cătălin Stancu: ”Deputatul Laur ”s-a demascat””

Catalin Stancu editorialDeputatul aşa-zis liberal Laurenţiu Ţigăeru Roşca n-a mai avut răbdare. Nu-i prieşte în opoziţie. Şi a ales să se înscrie în partidul mult-re-re-re-evaluatului general al lovelelor Gabriel Oprea. Ca să fim mai aproape de realităţile politice mioritice, ginerele socrului său a fost transferat de Oprişan din PNL la partidul prietenului său.

Dacă l-ar fi trimis Ponta, deputatul Laur ajungea în partidul lui Tăriceanu. Dar, în ”provincia europeană” Vrancea, doar unul face şi desface. Deputatul Laur susţine că, în 2 ani, n-a reuşit să facă mai nimic în calitate de ales al cetăţenilor. Nu ştiu dacă va putea să facă ceva în următorii 2 ani de mandat. Un lucru e sigur – ginerele socrului său va avea mai mult de cotizat la cele două partide vopsite în roşu.

Plus că ”dictatura” lui Săpunaru din PNL (de care se plângea proaspătul membru UNPR) nu ajunge nici măcar la genunchiul broaştei faţă de aşa-zisa ”libertate de opinie” din formaţiunile lui Oprea & Oprişan. Pentru a-şi motiva plecarea din barca PNL, deputatul Laur le-a vorbit ziariştilor din cărţi, cu expresii goale şi pompoase (forme fără fond) pe care nu le mai crede niciun alegător nestimulat.

Nu şi-a asumat eşecurile personale în plan politic iar lipsa de experienţă politică s-a văzut în repetate rânduri (aşa cum remarcam şi cu alte ocazii). În 3 ani de membru PNL, Ţigăeru Roşca a primit multe de la acest partid, în dauna multor liberali adevăraţi, cu vechime. A avut funcţii publice importante, ajungând până la statutul de vicelider al grupului PNL din Camera Deputaţilor.

Se spune că datorită şi din cauza averii familiei a reuşit să facă atâtea salturi rapide în cariera politică. Salturi care, acum, îl menţin la borcanul cu miere al puterii. Dar, totodată, îl pot doborî în 2016 (sau mai devreme). După rezultatele slabe obţinute la alegerile europarlamentare, atât în municipiul Focşani cât şi în propriul colegiu de deputat, Ţigăeru Roşca aproape că se jura în faţa colegilor de partid că nu va părăsi PNL-ul. Că el ar fi liberal în adâncul sufletului său. Poate un liberal de cumetrie, legat cu un ombilic roşu de PSD (ca mulţi alţi penelişti şi pedelişti). În rest, imparţial, ca tot românul, cu toate partidele.

PS 1 – Laurenţiu Ţigăeru Roşca şi-a anunţat, oficial, trecerea de la PNL la UNPR chiar în ziua (20 august) în care s-au împlinit 150 de ani de la naşterea celui mai important om politic din istoria României (şi preşedinte PNL) – Ionel I.C. Brătianu. Chiar că deputatul Laur e un liberal înnăscut!

PS 2 – Plecarea lui Ţigăeru Roşca din PNL este şi un eşec personal al preşedintelui PNL Vrancea Nini Săpunaru. Să nu uităm că Săpunaru l-a promovat continuu în faţa colegilor de partid şi a presei, l-a prezentat ca pe un prieten, a produs supărări şi a riscat relaţii vechi în PNL Vrancea pentru a-i convinge pe toţi că acesta nu este un cal troian al PSD în PNL ci chiar un liberal autentic, de viitor şi de încredere. N-ar fi primul exemplu, Săpunaru s-a comportat aidoma şi cu alţi aşa-zişi liberali, precum Cătălin Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE