Cantina de ajutor social, transformată în magazin alimentar

Cantina de ajutor social este transformata de asistati in magazin alimentar. In ultima perioada tot mai multi beneficiari de mancare calda de la Cantina de Ajutor Social solicita conducerii institutiei acordarea de hrana rece. In opinia conducerii institutiei aceste persoane nu sunt indreptatite sa primeasca regulat hrana rece, cu atat mai mult cu cat sunt suspiciuni ca mancarea este vanduta imediat dupa ridicarea de la cantina. Pana in prezent de hrana rece pe mai multe zile beneficiaza cateva persoane care se deplaseaza greu si in loc sa vina zilnic pentru mancare calda vin o data pe saptamana pentru cateva alimente. “Aceasta Cantina nu este magazin.

Aici se gateste mancare pentru cei cu venituri mici”, a spus directorul cantinei, Angela Lungu, dupa ce, de ceva timp a inceput sa creasca numarul solicitantilor de hrana rece. “ S-a intamplat ca de la acelasi medic au inceput sa apara adeverinte medicale pe care este scris regim alimentar si pentru bolile trecute nici nu cred ca este nevoie de regim alimentar. Sunt pentru anemii, bronsita, chiar si pentru cei cu retard mintal care nu au nevoie de regim alimentar”, a precizat Angela Lungu, directorul Cantinei de Ajutor Social.

Zilnic la Cantina de Ajutor Social Focsani primesc de mancare 421 de persoane cu venituri mici. Sunt date cate doua mese calde pe zi, pranz si cina, in valoare de cate 6 lei. 102 persoane primesc hrana rece fiind in imposibilitatea de a se deplasa des la Cantina. (Luminița COȘOREANU)

Articol preluat de pe Radio DADA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE