Avocatul Adrian Toni Neacşu, fost membru CSM, achitat de ÎCCJ

Adrian Toni Neacsu 700pxAvocatul Adrian Toni Neacsu, fost judecator si membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a fost achitat de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru savarsirea infractiunilor de participatie improprie la infractiunea de abuz in serviciu, fals intelectual, participatie improprie la infractiunea de uz de fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata. In acelasi dosar, instanta suprema l-a achitat si pe Angel-Gabriel Rosca, soferul lui Toni Neacsu, scrie Agerpres.

Astfel, magistratii au respins actiunea civila formulata de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) impotriva lui Toni Neacsu si a ridicat sechestrul asigurator pus pe imobilele acestuia. Decizia nu este insa definitiva, ea putand fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

Toni Neacsu a fost trimis in judecata in aprilie 2013 de procurorii anticoruptie fiind acuzat de savarsirea infractiunilor de participatie improprie la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, participatie improprie la infractiunea de uz de fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata, toate in forma continuata. In acelasi dosar, a fost deferit justitiei Angel-Gabriel Rosca, fost sofer in cadrul CSM.

Potrivit DNA, in cursul lunilor iulie, septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie 2012, Toni Neacsu, in calitate de judecator, membru ales al Consiliului, a incasat nejustificat de la CSM suma de aproximativ 67.000 lei, reprezentand venituri din salarii si asociate (din care diurna de detasare in suma de peste 13.000 lei), aferente unui numar de 48 de zile in care a absentat nemotivat de la serviciu.

DNA sustine ca magistratul a beneficiat de plata integrala a acestor drepturi de natura salariala si asociate pe baza a 10 documente justificative falsificate de inculpat — foi colective de prezenta si cereri pentru plata cheltuielilor de diurna de detasare. Dupa ce DNA l-a pus sub acuzare, Toni Neacsu a fost suspendat din functia de membru al CSM si si-a dat demisia din magistratura. In prezent, Toni Neacsu este avocat in Baroul Bucuresti, partener al casei de avocatura Gilca Neacsu Paler.

Preluare de pe www.avocatura.com

One Response to Avocatul Adrian Toni Neacşu, fost membru CSM, achitat de ÎCCJ

  1. danb 15/05/2014 at 17:40

    Si cu basistii care l-au terorizat cum ramane ? Adica Haineala, Danilet si Ghica. Cu politrucii astia care nu au nicio treaba cu justitia ci sunt doar pusi sa-i execute pe adversarii lui Basescu, cu astia ce se intampla ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE