Asociația ”Voluntariat Pentru Viață” va implementa un nou proiect: ”Different but equal”

Marasesti voluntariat DraganAsociatia Voluntariat Pentru Viata va implementa un nou proiect finanata de Uniunea Europeana prin programul Erasmus+,program gestionat in Romania de A.N.P.C.D.E.F.Este cel de-al saptelea proiect pe care echipa Voluntariat Pentru Viata se pregateste sa-l gestioneze,un nou proiect de mobilitate in domeniul tineretului.Proiectul se numeste ,,Different but Equal’’ si va implica zece tineri voluntari proveniti din tari ale Uniunii Europene.

Principala activitate desfășurată în acest proiect va fi pe Serviciul European de Voluntariat, perioada de desfășurare a proiectului este din 01.08.2016-31.10.2017.Proiectul va implica 10 voluntari din cadrul a 5 organizații partenere din: Portugalia, Italia, Spania, Polonia și Franța si se va desfășura în municipiul Focșani si orașul Mărășești.

Grupul tinta al proiectului vor fi elevii din cadrul scolilor generale din orasul Marasesti si elevii din cadrul CSEI ”Elena Doamna” Focșani.

Ideea acestui proiect a pornit de la faptul că timpul liber al copiilor și tinerilor nu trebuie să fie un timp neocupat,un timp fără nici un fel de activitate. Activităţile de timp liber presupun în primul rând recreere,apoi educaţie estetică, apoi timpul liber presupune sănătate.Timpul liber este un factor dependent de societate,de posibilităţile de organizare şi de conţinut alea acesteia şi de aceea reflectă înseși posibilităţile societăţii. Timpul liber poate fi în egală măsură atât prieten cât și dușman atât pentru copii cât și pentru tineri,de aceea este foarte important să-i acorzi atenția cuvenită în așa fel încât să valorifici la maximum avantajele și să încerci să diminuezi pe cât posibil consecințele neplăcute.

Prin proiectul ”Diferent but Equal” dorim să arătăm că timpul liber înseamnă multă mișcare, jocuri,distracție,dobândire de abilități, descoperiere, experimentare,mulți prieteni și acceptare.

Dorim să promovăm sportul,atelierele artistice , activităţile educative care să vină să dea o soluţie pentru modul de folosire utilă a timpului liber indiferent de vârstă, sex, rasă, naţionalitate, religie, categorie socială etc..

Tema proiectului este de prevenire a marginalizării copiilor și tinerilor defavorizați prin implicarea în activități de educație pentru timp liber.

Prin implementarea proiectului ne dorim să promovăm sentimentul de cetățenie europeană activă în rândul celor 10 voluntari și a celor două comunități,prin implicarea în activități educative de petrecere a timpului liber.

Un alt obiectiv important este acela de a îmbunătăți gradul de informare a celor două comunități cu privire le nevoia de integrare a copiilor și tinerilor defavorizați.

Activitățile din proiect vor fi un exemplu pozitiv împotriva tuturor prejudecăților despre persoanele cu dizabilități și cele dezavantajate social atât pentru voluntari cât și pentru membrii celor două comunități.

Prin acest proiect dorim să promovăm includerea, cetatenia activa , responsabilitatea sociala dar si metodele de educație non-formală si voluntariatul .In acest sens cei 10 voluntari europeni in afara activitatilor de educatie pentru timp liber vor desfasura o activitate numita ”Școala voluntarilor” in cadrul careia vor sustine ateliere de promovare a voluntariatului în școlile și liceele vrancene , unde voluntarii SEV vor încuraja implicarea tinerilor în sectorul voluntariatului prin campanii de sensibilizare dar și prin promovarea propriei experienţe de voluntariat.

Coordonator Proiecte,
Dragan Any Mary Elisabeta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE