Ana VRÂNCEANU: ”ÎNVIEREA… noastră”!

inviereAceasta este o dedicaţie: poporului meu, de Înviere.

Poporul meu nu este acela de la televizor pentru că nici noi nu suntem cei de la televizor. Şi nu este nici acela din mall-uri pentru că nici noi nu suntem… noi înşine, atunci când mergem în mall. Cât priveşte oamenii al căror suflet greu îl mai surprinzi în privirile lor, da, recunosc, nici acelora nu mă adresez tocmai pentru că privirea lor greu caută la ochii celor din jur, pentru a se întâlni cu ei.

Nu pentru aceia sunt aceste rânduri, ci pentru cei din inima mea: poporul meu frumos la suflet, având bunătatea încrustată în inimă şi inteligenţa nepământean de uluitoare la orice vârstă.

Ştiu că nici după această Sărbătoare nu vom fi mai deştepţi, mai luminaţi şi, nici mai buni, probabil.
Şi atunci de ce acest titlu pascal conţinând în el o dedicaţie “Învierea… noastră” ?

Pentru că veşnicia şi timpul nu pot fi înţelese una fără celălalt. Pentru că cel mai greu lucru în viaţă este să trăieşti veşnicia, în timp fiind.

Astfel… Învierea ţine de veşnicie iar poporul meu încearcă de atâţia amar de ani de istorie, să o trăiască, uitând prea mulţi dintre noi că a trăi în Hristos este unicul mod de a trăi veşnicia, în timp fiind.

Când TOŢI vom înţelege aceasta, feţele tuturor vor străluci în lumina Învierii, indiferent de istoria pe care o vom trăi. (Ana VRÂNCEANU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE