Alin Trășculescu: „Nu poţi pretinde ca oamenii să plătească pentru căldură un preţ cu 160 % mai mare decât cel practicat în Bucureşti”

Resping orice speculatii legate de pozitia PDL Vrancea privind pretul caldurii furnizate in sistem centralizat in municipiul Focsani. In acest sens, reamintesc faptul ca PDL s-a opus, in sedinta ordinara a Consiliului Local din 31 ianuarie a.c, instituirii unui pret de 285 lei/Gcal. Singurii care au votat acest nou tarif, propus de primarul Decebal Bacinschi, au fost consilierii locali PSD si PNL.

De altfel, asa cum am precizat in numeroase randuri, PDL sustine pentru anul 2012 un pret al energiei termice de 225.97 lei/Gcal, valoare la care s-a angajat Consiliul Local atunci cand a solicitat finantare europeana pentru modernizarea ENET. Focsanenii isi reamintesc faptul ca proiectul consilierilor PDL, dezbatut in sedinta CL la sfarsitul anului trecut, a fost respins de majoritatea USL pe motiv ca tariful de 225.97 lei/Gcal este prea mic.

Precizez ca am cerut Institutiei Prefectului sa conteste legalitatea hotararii care a instituit tariful pentru energia termica la 285 de lei. Mi-am intemeiat solicitarea exact pe aceleasi argumente juridice cu care PDL s-a opus pretului de 399 lei/Gcal, sustinut de majoritatea USL in toamna anului trecut. Faptul ca magistratii Tribunalului Vrancea au considerat, la randul lor, ca adoptarea acestui pret s-a facut cu incalcarea legii, ne convinge, o data in plus, ca avem dreptate.

Consider ca facturile foarte mari la intretinere ca urmare a temperaturilor extreme din aceasta iarna sunt argumente suficiente pentru ca USL si primarul Decebal Bacinschi sa inteleaga ca trebuie sa practice un pret corect pentru caldura focsanenilor. Cand administrezi un oras in care veniturile medii ale populatiei sunt printre cele mai mici din tara, nu poti pretinde ca oamenii sa plateasca pentru caldura un pret cu 160% mai mare decat cel practicat in Bucuresti.

Comunicat primit de la deputatul Alin Trasculescu, Presedinte PDL Organizatia Vrancea

3 Responses to Alin Trășculescu: „Nu poţi pretinde ca oamenii să plătească pentru căldură un preţ cu 160 % mai mare decât cel practicat în Bucureşti”

 1. danb 12/03/2012 at 19:58

  Pai si de cine propune domnul Trasculescu sa fie platit costul caldurii ? Pantru ca in varianta in care costul este mare va fi platit de mai putini focsaneni, respectiv de catre cei care consuma agentul termic respectiv, iar in varianta propusa de PDL costurile vor fi preluate de toti focsanenii, prin intermediul Primariei, deci si de cei care nu consuma, adica va fi un fel de comunism in viziunea PDL.Ori daca a gasit domnul Trasculescu alta sursa de venituri ar trebui sa o faca publica.

  Răspunde
 2. Condre Gigu 13/03/2012 at 11:49

  Primaria Focsani nu ar trebui sa mai dea banii pe toate prostiile, in ani de austeritate maxima. Bine ca are de dat bani la Revelionul lui Oprisan, dl Bacinschi, si nu poate sustine un pret al caldurii acceptabil pentru focsanenii racordati la sistemul centralizat.

  Răspunde
 3. RUSNAK 13/03/2012 at 12:30

  Intr-un oras unde nu se intampla nimic, unde nu mai exista industrie, unde Oprisan a avut grija sa vanda tot si sa fim un oras de bugetari, cred si eu ca primaria nu are bani pentru subventie. Daca se crea un mediu propice pentru atragerea de investitori, aveam si noi bani pentru subventii, asa platesc cetatenii pentru incompetenta primarului Bacinschi si Oprisan.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE