Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea sărbătorește Ziua Mondială a Apei

Mediu Info Eco AtitudineAgentia pentru Protectia Mediului Vrancea sarbatoreste pe 22 martie -Ziua Mondiala a Apei, care are ca slogan anul acesta : Apa si Energia.

Decizia sarbatoririi apei la nivel mondial a fost luata in cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, in anul 1992 si are ca scop constientizarea opiniei publice despre problemele legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor. In Romania, Ziua Mondiala a Apei se sarbatoreste incepand din anul 1993.

Sărbatoarea este de o reală importanţă, mai ales, pentru că apa este una din resursele indispensabile pentru viaţa omenirii. De asemenea, această festivitate mondială este un bun prilej de a reaminti cât de periculoasă este absenţa sau poluarea apei.
Interdependenţa apă-energie are multiple aspecte ,apa şi energia sunt strâns interconectate . Producția de energie și transportul acesteia necesită utilizarea resurselor de apă, în special pentru sursele de energie hidro, nucleare şi termice. Aproximativ 8 % din producția de energie globală este utilizată pentru pomparea, tratarea și transportul apei la consumatori.

Obiectivele globale in 2014 privesc sensibilizarea publică în privința conexiunilor dintre apă si energie; sensibilizarea decidenţilor regionali şi locali în privința conexiunilor dintre apă si energie ; conştientizarea publicului larg, începând cu tineretul şcolar şi universitar, în privinţa gospodăririi economicoase a apei şi energiei.

Scrie un comentariu

STIRI LIVE