ACDB a demarat proiectul “Focus Natura: Pădurea Merișor – Cotul Zătuanului și Lunca Siretului”

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) a demarat proiectul “Focus Natura: Pădurea Merișor – Cotul Zătuanului și Lunca Siretului”, în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea.

Proiectul are ca scop schimbarea atitudinii negative a vizitatorilor față de natură și educarea acestora în spiritul conservării valorilor naturale din ariile protejate: Pădurea Merișor-Cotul Zătuanului și Lunca Siretului prin realizarea unui traseu tematic, organizarea de evenimente sportive și implicarea lor în activităţi de conservare.

Pentru atingerea acestui scop ne-am propus următoarele obiective:

Informarea, educarea și creşterea nivelului de recreere al vizitatorilor din ariile naturale protejate: Pădurea Merișor-Cotul Zătuanului și Lunca Siretului, prin realizarea traseului tematic interactiv – „Lumea secretă din Pădurea Merișor și Pădurea Neagră”.

Îmbunătățirea stării de conservare a ariilor naturale protejate, a atractivității turistice și a imaginii ariilor naturale protejate în rândul comunității și a vizitatorilor, prin organizarea de evenimente sportive și implicarea comunității în activități de conservare.

Printre activitățile propuse se regăsesc: realizarea infrastructurii de vizitare și amplasarea materialelor informativ – interpretative (poteca tematică “ Lumea secretă din Pădurea Merișor și Pădurea Neagră”), realizarea și diseminarea de materiale informative privind poteca tematică și ariile naturale protejate, organizarea unor evenimente sportive: semimaraton de trail running și concurs de ciclism cross country.

„Proiectul nostru își propune să promoveze turistic valorile naturale din cele două arii protejate, Pădurea Merișor-Cotul Zătuanului și Lunca Siretului, aspect destul de neglijat până acum, prin evidențierea unor activități adresate în special tinerilor. Natura este o sursă nelimitată de inspirație și sperăm să atragem cât mai mulți participanți la acțiuni, dar și vizitatori, care să se reîntoarcă cu drag în natură pentru a o redescoperi.” – Alina Dragomir, responsabil conștientizare.

Proiectul se va încheia la 04.09.2017 și este finanțat de către Fundatia pentru Parteneriat, în colaborare cu MOL Romania, prin Programul “Spații Verzi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STIRI LIVE