29 de persoane nu mai primesc mâncare de la Cantina de Ajutor Social pentru că refuză să lucreze în folosul comunității

În baza Hotărârii Consiliului Local nr. 237 din 18.12.2001, art.1:  „Persoanele apte de muncă care beneficiază de serviciile Cantinei de Ajutor Social Focșani sau reprezentanții legali ai acestor persoane vor efectua lunar 72 ore la solicitarea primarului, acțiuni sau lucrări de interes local, fără a putea depăși regimul normal de lucru și cu respectarea normelor de securitate și igiena a muncii.”

Ca urmarea a acestei Hotărâri, Direcția de Dezvoltare Servicii Publice, printr-un inspector desemnat, organizează activitatea acestor persoane şi urmăreşte prestarea numărului de ore stabilit. Evidența privind efectuarea celor 72 de ore este transmisă lunar Cantinei de Ajutor Social. Astfel, ȋn acest moment beneficiază de o masă caldă de la Cantina de ajutor social un număr de 420 persoane.

Din păcate, datorită neefectuării orelor de muncă în folosul comunității, ȋn ultimile 3 luni şi-au pierdut dreptul la masă 29 de persoane şi anume 6 persoane ȋn luna ianuarie 2016, 7 persoane ȋn februarie şi 16 persoane, adica 8 familii, începând cu data de 02.03.2017.

Primăria Municipiului Focşani a dispus monitorizarea strictă, ȋn continuare, a acestor activităţi astfel ȋncât drepturile sociale să fie acordate persoanelor care se achită şi de obligaţiile ce le revin.

Comunicat primit de la Primăria Focșani

One Response to 29 de persoane nu mai primesc mâncare de la Cantina de Ajutor Social pentru că refuză să lucreze în folosul comunității

  1. woops 22/03/2017 at 15:04

    Pai ce dom’le, nu stiati ca saracu e si al …? Fudulia incetineste Romania!

    Răspunde

Scrie un comentariu

STIRI LIVE